Rambler's Top100
НОВОСТЬ

У розслідуванні БЕБ щодо ухилення від сплати мита фігурують найбільші експортери металобрухту — джерело

[12:00 26 декабря 2023 года ]

Фігурантами розслідування Бюро економічної безпеки (БЕБ) України по схемі з ухилення від сплати експортного мита при вивезенні брухту чорних металів є найбільші експортери металобрухту, повідомило інформоване джерело.

“Нарешті правоохоронці зайнялися експортерами металобрухту, які використовують будь-які засоби, щоб не платити мито у розмірі EUR180 за 1 тонну. Є достовірна інформація, що БЕБ зібрало значний “улов”, у якому є “великі риби”, тобто найбільші експортери брухту”, — повідомив він.

За його словами, зазначений у прес-релізі БЕБ спосіб ухилення від сплати мита у вигляді зміни коду ТН ЗЕД та створення товарів “прикриття” — лише один із методів, який використовували експортери брухту.

“Це лише один із епізодів справи, за якою вже є факт підтвердженої шкоди державі у розмірі сотень мільйонів гривень. В рамках інших епізодів відбувається перевірка видачі “липових” довідок Торгово-промислових палат та інших документів, за якими експортери отримують сертифікат Євро-1”, — наголосило джерело.

За його словами, БЕБ зараз має велику мотивацію, адже їх розслідування допоможе компенсувати дефіцит бюджету наступного року на суму близько 1,5 млрд грн за рахунок лише донарахувань, без урахування штрафів і пені. “Поки БЕБ готує доказову базу, “нагорі” від Бюро чекають значного поповнення бюджету за рахунок експортерів металобрухту”, — констатував він.

Як повідомлялося раніше, БЕБ виявило схему ухилення від сплати мита під час експорту брухту. За даними Бюро, з початку 2022 року з митної території України експортовано понад 220 тис. тонн металобрухту вартістю 2,3 млрд. грн. При цьому низка компаній при експорті брухту у митних деклараціях використовує коди та опис товарів “прикриття” — така маніпуляція дозволяє експортувати товар без сплати вивізного мита у розмірі EUR180 за 1 тонну.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.