Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Совладельцем ДТЭК может быть Петр Порошенко и его окружение

[10:30 04 ноября 2017 года ]

Глава Ассоциации потребителей энергетики и коммунальных услуг Андрей Герус прокомментировал в Facebook пост директора по коммуникациям “ДТЭК Энерго” Ирины Милютиной.

“ДТЕК образився за колонку, де описано, як Уряд в обхід всіх правил ринку виділив їм 1,5 млрд грн. (всього 2 млрд грн тепловій генерації).

Дехто дуже хотів поставляти е/е безкоштовно, зокрема на свої підприємства, зокрема у зону АТО. Обленерго не оплачували взяту в Енергоринку електроенергію, а справжні професіонали розказували про “вигідність торгівлі із ОРДЛО”. Багатомільярдні борги тепер хочуть повісити на всіх інших споживачів по всій Україні, які взагалі-то справно платять за себе. І ще хочуть, щоб все було тихо.

1. Погано, що коментарі не дійшли дальше заголовку — але це теж показник.

Повідомляю — заголовки, зазвичай, це вотчина журналістів. І вони роблять свою роботу добре.

2. Так, ключ до цього рішення саме у 1,5 млрд грн для компанії Ахметова. Не була б це компанія Ахметова, це питання не розглядалося б у принципі. Перед Енергоатомом боргів майже вдвічі більше — 12,5 млрд. грн., але таких рішень і близько немає.

Навпаки — ДТЕК Ахметова отримував гроші за рахунок недоплат Енергоатому.

Перепрошую, якщо можливо, розчарував якихось менеджерів, які думають, що секрет успіху у їх ефективному управлінні, а не у лояльності високих чиновників до пана Ахметова.

Взагалі я стараюсь не користуватись неперевіреною інформацією. Проте, якщо Ахметов вже дійсно не єдиний акціонер ДТЕКу — про це варто повідомити. Тоді, так, заголовки мають бути іншими.

3. Це рішення матиме прямим наслідком ріст оптової ціни е/е. На сьогодні невідомо, кому це виллється у зростання тарифів: побутовим чи непобутовим, але точно споживачам. Тому я утримався від деталізації, яким споживачам виростуть тарифи.

ДТЕК із впевненістю заявляє, що непобутовим. Регулятор цього не анонсував. Це інсайдерська інформація, але тепер будемо знати. Рішення від того не стає правильним.

4. За всі свої цифри відповідаю публічно, репутаційно та юридично. Повторюю їх.

Обленерго групи ДТЕК винні Енергоринку 9,5 млрд грн.
ТЕС групи ДТЕК винні Енергоринку 2,9 млрд грн (отримані аванси за майбутню продукцію).

Можемо зустрітися у суді, на круглому чи квадратному столі — право вибору вам.

5. Будь ласка, не називайте те, що оприлюднення ручних рішень органів влади в інтересах енергетичного бізнесу Ахметова — це диверсії проти енергетики. Це просто нова реальність, публічність і прозорість, у якій вам так не хочеться працювати.

А ще це рівні правила та конкурентність, коли за свої гроші компанії змагаються конкурентним способом, а не рішенням лояльних чиновників. Хоча розумію, і це вам не до вподоби.

Диверсія — це отримати Роттердам+ і не завезти вугілля. І це ваша відповідальність, бо ви тримаєте склади із вугіллям на 50% менше, аніж у жовтні 2016 року. Ви спалюєте вугілля і експортуєте електроенергію у Молдову, Угорщину, Польщу, Румунію, а Україну тримаєте із катастрофічно низькими запасами вугілля на складах.

І це після Роттердам+, який мав забезпечити енергетичну незалежність. І отут би поговорити про професійність менеджерів. Або хоча б про елементарну совість.

І чому ви тримаєте Україну без вугілля вже очевидно. Бо тепер, виявляється, і Роттердам+ вам мало, як слідує із вашої цитати.

“Действующая методика расчета ОРЦ (в терминологии Геруса это Роттердам+) заложила в тариф стоимость угля для ТЭС существенно ниже, чем текущие мировые индексы.”

І ці хотєлки ніколи не закінчаться поки матимемо монополію, яка думає, що може шантажувати всю країну.”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.