Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Потенціал брухтозаготівлі в Україні у 2023 році не перевищить 1 млн. т — експерт

[11:20 04 июля 2023 года ]

Максимальний обсяг брухту чорних металів, який брухтозаготівельні компанії зможуть зібрати на українському ринку в 2023 році, не перевищить 1 млн. т. Про це повідомив заступник гендиректора ДП “Укрпромзовнішекспертиза” Сергій Поважнюк.

За його словами, із цього обсягу на українські металургійні підприємства буде поставлено 850 тис. т, тоді як експортні постачання становитимуть 150 тис. тонн.

При цьому за 5 місяців 2023 року заготівля в Україні склала 424 тис. т. “Тобто, 1 мільйон тонн — це той брухт, який Україна може заготовити в умовах війни”, — наголосив експерт, нагадавши, що це значно менше за довоєнний обсяг заготівлі у 4 млн тонн.

Сергій Поважнюк також уточнив, що цей прогноз уже враховує скорочення показників роботи “АрселорМіттал Кривий Ріг” через проблеми з водопостачанням, викликаним підривом дамби Каховської ГЕС.

Крім того, заступник гендиректора “Укрпромзовнішекспертизи” зазначив, що 70% легкодоступного металофонду знаходиться у 4-х областях: Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій.

“Зараз ці області перебувають у зоні воєнного конфлікту чи під обстрілами, тому ці регіони України не можуть давати 500 тис. т брухту, як це було раніше”, — констатував він, додавши, що інші області в змозі дати 600 тис. т .

За словами Сергія Поважнюка, за такого рівня брухтозаготівлі виплавка сталі за підсумками поточного року може перевищити 6 млн т.

Як раніше прогнозували аналітики ГМК-центру, за підсумками 2023 року зниження заготівлі брухту становитиме 5-10%, до 900-950 тис. т. 

“Активні бойові дії на сході та на півдні України продовжуватимуться, і це означає подальше скорочення збору металобрухту. У семи областях України очікуються настільки незначні обсяги заготівлі, що їх можна оцінити як нульові. Це Донецька, Запорізька, Сумська, Луганська, Миколаївська, Херсонська, Чернігівська області”, — наголошували експерти.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2023-07-04 13:07:41] [ Аноним с адреса 188.146.110.* ]

ох и эксперт :))

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.