Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Подолати екологічні наслідки війни допоможе програма Європейського Союзу, — Кацуба

[14:10 27 декабря 2023 года ]

Росія здійснює на території України справжній екоцид. Щоб подолати його наслідки знадобляться роки і мільярди євро. Про це у своїй колонці пише експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ Олександр Кацуба.

Кацуба нагадує що крім підриву Каховської дамби чи загрози, яку росіяни створюють для Запорізької АЕС є менш очевидні екологічні злочини. Це — забруднення ґрунтів, води, повітря, замінування, знищення флори і фауни. Збитки, пов’язані з руйнуванням Росією природного середовища України, оцінюють у мільярди доларів, а шкода для безпеки й здоров'я людей важко вимірюється грошима, пише експерт.

Щоб подолати усі наслідки російської агресії для екології України і Європи, знадобиться послідовна політика як з боку української держави, так і з боку європейських інституцій, бо самостійно Україна з цим завданням не впорається, переконаний експерт.

Але вже зараз ми маємо позитивний сигнал — європейська політика зеленої трансформації, яка є частиною “Зеленої угоди” ЄС, передбачає витрати на рівні 1 трильйон євро. Ці гроші підуть на зміни в економіці й енергетиці для скорочення викидів і зниження рівня забруднення природи аж до 2050 року. Європейська комісія — вищий виконавчий орган ЄС — хоче долучити до цієї програми й Україну. Головне для нас зараз — відбитися від російського агресора. І тоді ми зможемо залікувати рани, нанесені цією війною, резюмує Кацуба.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.