Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Майже весь український брухт реекспортується із ЄС до Туреччини та Індії — ЗМІ

[11:50 25 июля 2023 года ]

За перші шість місяців поточного року Україна збільшила експорт металобрухту порівняно з аналогічним періодом минулого року в 3,2 рази, до 92 тис. т. Причому 100% цього обсягу було відвантажено до країн ЄС, що дозволяє підприємцям сплачувати вивізне мито за ставкою 3 євро/т, а не 180 євро/т, як це передбачено у випадку експорту до країн поза ЄС. Однак сировина з України практично не надходить на металургійні заводи Євросоюзу, а реекспортується за межі блоку — переважно до Туреччини та Індії. Про це йдеться у статті UAprom “Болгарський перець: українські брухтарі віднайшли новий шлях реекспорту металобрухту через ЄС”.

Прямі постачання європейським металургам в 1 півріччі, за оцінками Держмитниці, склали від 5% до 10% загального українського експорту металобрухту.

“Наприклад, Угорщина та Словаччина, в яких є метзаводи, за шість місяців отримали загалом близько 1,5 тис. т української сировини. Ще одне велике постачання з дунайських портів відбулося в травні на адресу грецького підприємства обсягом до 5 тис. т. І на цьому все!”, — йдеться у тексті.

Постачання за іншими напрямками — Польща, Литва, Болгарія — переважно відбувається на адресу трейдерів в морських портах. Зокрема, зазначається, що за підсумками 1 півріччя-2023 практично 90% українського експорту брухту (до 80 тис. т) було спрямовано на склади польських торговців.

“Безперечно, якась частка від цього обсягу потрапила і на польські метзаводи, але, згідно з митною статистикою Польщі, країна значно збільшила експорт металобрухту до Туреччини та… Індії у контейнерах. Аналогічна ситуація з Литвою, де весь український брухт “споживає” морський порт міста Клайпеда”, — йдеться у статті.

Зазначається, що під кінець півріччя брухтарі налагодили експорт в Болгарію, через яку також може відбуватись реекспорт до Туреччини. 

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.